Natuurcamping Theyencamp

Paul Tienkamp | December 2012 | Camping in de winter

Bluesfestival Grolloo 31 mei 2014

Er komt een vervolg op het succesvolle Blues in Grolloo van 8 juni 2013.
Op zaterdag 31 mei zal Grolloo dan opnieuw in het teken staan van de blues.
Door de grote opkomst op 8 juni en de uiterst positieve reacties van zowel de bezoekers als de optredende artiesten was de beslissing snel genomen.
Deze tweede editie van Blues in Grolloo zal qua formule en opzet weinig afwijken van dit jaar. Wel zullen enkele organisatorische verbeteringen worden aangebracht en zal worden getracht om een nog aantrekkelijker en dynamischer programma te presenteren.

XXXXXDuketown

 

 

Grolloo kreeg juni 2013 weer een eigen bluesfestival met als thema Amerika. De organisatie is in handen van het Cuby and the Blizzards Museum en is een eerbetoon aan de echte blues.

Het festival valt samen met de expositie in het Cuby and the Blizzards Museum: 'The land where it al began'. Blueslegende Harry Muskee maakte in de jaren 90 meerdere reizen naar Amerika om daar de echte blues op te zoeken.


Twee jaar geleden is in het dorp voor het eerst het bluesfestival Groeten uit Grolloo met Harry Muskee gehouden. Vorig jaar werd dat festival afgelast omdat er te weinig kaartjes werden verkocht. Medewerkers van het Cuby and the Blizzards Museum proberen het nu opnieuw en hopen op zo'n duizend bezoekers.

Op zes verschillende plekken in Grolloo treden artiesten op zoals Duketown Slim, Roland Tchakounté, Barrelhouse, Roy Kuschel en The Mudbirds.

Tijdens dit eerste Blues in Grolloo-festival op zaterdag 8 juni wordt het Drentse bluesdorp overspoeld door maar liefst maar zeventien nationale en internationale bands en artiesten. Dit hebben wij woensdag 3 april tijdens een persbijeenkomst in het C+B Museum bekendgemaakt. Topattractie is de uit Kameroen afkomstige Roland Tchakounté en zijn band. Andere hoofdacts zijn de Oostenrijkse Meena Cryle & the Chris Fillmore Band en uit eigen land Barrelhouse, met zangeres Tineke Schoemaker. Meer bekende namen maken echter hun opwachting, waaronder B.J. Hegen, Hans van Lier & the Sidekicks, Roy Kuschel en Dede Priest.

Harry Muskee zelf heeft voor zijn overlijden de wens geuite dat er in Grolloo niet uitsluitend naar het verleden gekeken zou worden. Hij wilde heel graag dat het C+B Museum ook een springplank zou vormen voor hedendaagse muziek en jong (inter)nationaal talent. Blues in Grolloo sluit daar uitstekend op aan.

De artiesten die op 8 juni optreden zijn verdeeld over zes locaties in Grolloo, variërend van het C+B Museum en diverse schuren, tot een podium bij het borstbeeld van Harry Muskee en het hoofdpodium op de parkeerplaats naast café Hofsteenge. Tevens zullen er enkele andere activiteiten plaatsvinden, zoals interviews en films. Getracht is om het festival intiem en laagdrempelig te houden. Dat geldt bijvoorbeeld voor de toegangsprijs, die twintig euro bedraagt. Dit nieuwe initiatief van de Stichting heeft al veel positieve reacties opgeleverd. Veel fans van C+B en liefhebbers van bluesmuziek in het algemeen vinden het geweldig dat er in Grolloo weer iets gebeurt!

De programmering van de artiesten werd verzorgd door Harry de Jong en Jan de Haan, bekend van hun werk voor muziekcafé De Amer. Er is nadrukkelijk geselecteerd op kwaliteit, waarbij tevens is gestreefd om ook veelbelovend jong talent aan bod te laten komen. Roland Tchakounté en Meena Cryle moeten de publiekstrekkers worden. Vooral Roland Tchakounté is bijzonder. Deze Afrikaanse bluesmuzikant is niet alleen geïnspireerd door de oude Mississippi-blues, maar zingt net zo makkelijk in het Frans en in het Kameroens, waarmee hij aantoont dat de oorsprong van de blues niet uitsluitend in de Verenigde Staten ligt…

Twee artiesten die in juni van de partij zijn, waren op 3 april bij de persbijeenkomst aanwezig. Roy Kuschel maakte in de jaren negentig deel uit van de band van Harry Muskee en is onder meer te horen op CD’s als CutdeLuxe en Skysongs on the Spot. De jonge Duketown Slim (Imco Ceelen) liet  een fantastisch staaltje onvervalste roots-blues uit de Mississippi-delta horen. Beiden verzorgden bovendien een spontane, geïmproviseerde jamsessie.

duketown slim en roy uiteraard zouden de Stichting Erfgoed Harry Muskee en de Stichting Vrienden van het C+B Museum het fantastisch vinden als op 8 juni zoveel mogelijk Vrienden het festival bezoeken.

Laten we er met zijn allen een succes van maken!  Op de inmiddels actieve speciale festivalwebsite kunnen kaarten worden gereserveerd: www.bluesingrolloo.nl  Hierop is ook het volledige programma te bekijken. Zie ook de link rechtsboven op de homepage van onze C+B website: www.cubymuseumgrolloo.nl Reserveren kan eveneens bij café Hofsteenge, telefoon 0592-501226. Kaarten zelf zijn verkrijgbaar bij café Hofsteenge, de CD-afdeling bij Warenhuis Vanderveen in Assen en op 8 juni aan de kassa’s.

 

http://www.bluesingrolloo.nl/

7-a.jpg

bel-knop

Meer weten?

Laaghalerveen 23
9414VH Hooghalen
U kunt ons bellen:

0593-592330 (+31593592330)
of mobiel: 06-20540796 (+31620540796)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Of gebruik ons
informatieformulier
Direct reserveren kan ook,  graag via ons reserveringsformulier

greenchoice.gif

Natuurlijk bankieren wij groen: Triodos

triodos